Ana Sayfa
Eğitim Bilgileri

Eğitim Bilgileri

Etkinlik, Sakarya Üniversitesi ve diğer üniversitelerdeki Akademisyen/Araştırmacı ve yeterliliğini almış doktora öğrencilerine Mühendislik ve Teknolojik Bilimleri alanlarında tecrübeli eğitmenlerce teorik ve uygulamalı proje hazırlama eğitimin verilmesi amaçlanmaktadır.

Bu çerçevede katılımcılara; Ulusal ve Uluslararası projelere yönelik olarak proje hazırlama süreçleri, bu süreçlerde yer alan bilimsel yaklaşımlar, projenin planlanması, bütçelendirilmesi, proje değerlendirme aşamasında göz önünde bulundurulan hususlar, desteklenmiş bir projenin yönetimi ve raporlanması aşamasına kadarki süreçler ile ilgili katılımcıların aktif olarak katıldığı araştırma projesi hazırlama tekniklerinin öğretilmesine yönelik teorik ve uygulamalı eğitim verilmektedir.

Alanlarında uzman eğitimciler tarafından özellikle TÜBİTAK-ARDEB programları hakkında detaylı bilgiler verilmekte, katılımcılara yönelik olarak hangi programların daha uygun olduğu örneklerle açıklanmaktadır. Daha önceden projelere başvuran yürütücü, araştırmacı veya proje değerlendirme süreçlerinde görev almış uzmanların deneyimleri paylaşılmakta ve katılımcılara gerekli bilgi ve deneyim kazandırılarak kendilerine en uygun alanlarda projeler hazırlayıp teklif sunmaları teşvik edilmektedir. Ayrıca teorik eğitim aşamasında araştırmacıları gurup çalışmalarına katılmaları sağlanarak proje çalışmalarının dar çerçeveli kişisel başvurular yerine uygun bir ekip çalışması ile Ar-Ge işbirliği kültürünün kazandırılması hedeflenmektedir. 

Kapsam

Bu etkinlik kapsamında Sakarya üniversitesi ve çevre illerdeki üniversitelerin ve diğer araştırma kuruluşları bünyesinde bulunan metalürji malzeme, makine-imalat, bilgisayar, elektrik-elektronik biomalzeme ve inşaat alanlarında proje verebilecek potansiyel araştırmacılar ile yeterliliğini almış ve tezinin son aşamasında olan doktora öğrencilerine yönelik teorik ve pratik uygulamaları içeren proje hazırlama-yazma eğitimi çalışmalarını kapsamaktadır. Bu etkinlik kapsamında 15 doktora öğrencisi ve 20 doktora sonrası akademisyen desteklenecektir. Ayrıca bu etkinlik kapsamında belirtilen alanlarla ortak proje verilebileceği düşünüldüğünden farklı disiplinlerden de Mühendislik Alanları paralelinde olmak şartıyla katılımcılar eğitim çalışmalarına kabul edilecektir. 

Projede Görev Alan Eğitmen ve Danışmanlar

Proje eğitim etkinliğinde görev alacak olan eğitmenler alanlarında uzman ve proje deneyimi olan kişilerden seçilmişlerdir.  Eğitmen kadrosunda Sakarya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Prof. Dr. Fatih Üstel, Doç. Dr. Zafer Tatlı ve Doç. Dr. Ramazan Kayıkçı, Sabancı Üniversitesi'nden Araştırma ve Lisansüstü Politikalar Direktörü Prof. Dr. Hasan MANDAL,  Proje Yönetim Ofisi (PYO) yöneticisi Aslıhan ERAN,  Proje Geliştirme ofisi (PGO) yöneticisi Y.Mühendis  Abdurrahman TÜRK yer almaktadır.  

Başvuru ve katılımcıların belirlenmesi

Başvuru MUTAP web sayfasındaki “online kayıt” linkinde yer alan formun doldurulmasıyla gerçekleştirilecektir. Etkinliğe yeterliliğini almış tez aşamasında bulunan 15 doktora öğrencisi ve 20 doktora sonrası araştırmacı kabul edilmektedir. 

Asil ve yedek adaylar Düzenleme kurulunca, TUBİTAK 2237 programında katılımcılarda aranan koşullar  göz önüne alınarak seçilecektir. Seçilen Asil ve yedek katılımcı listesi ve etkinlik ile ilgili tüm duyurular MUTAP web adresinden ilan edilecektir. İletişim adresi olarak ise mutap@sakarya.edu.tr  adresi kullanılacaktır. Program sonunda katılımcılara Katılım sertifikası verilecektir.

Katılımcı seçimine ilişkin kriterler:

  • Herhangi bir kurumda çalışan ve doktor unvanına sahip araştırmacı veya tezinin son aşamasında yeterliliğini almış bir doktora öğrencisi olmak,
  • Eğitim etkinliğine bir proje önerisi fikri ile katılıyor olmak,
  • Tercihen, sunduğu TÜBİTAK Araştırma Projesi önerisi revize almış ya da olumsuz sonuçlanmış olmak,
  • Daha önce bu program kapsamında desteklenen bir eğitim etkinliğine katılmamış olmak,
  • İntihalden ceza almamış olmak.